Therapie op maat

Specialisaties

Uitzonderlijke service

Re(v)actief Beringen

Gespecialiseerd in een brede waaier aan behandelmethoden

Dankzij een uitgebreid aanbod aan specialisaties zijn wij in staat om u een behandelplan aan te bieden dat nauwkeurig aansluit bij uw situatie. U kunt de praktijk contacteren voor:

massage-272823_1280

Specialisaties

Algemene kinesitherapie

Algemene kinesitherapie focust zich op de behandeling van aandoeningen aan het bewegingsstelsel, zoals rug- en nekpijn, verstuikingen, overbelasting of revalidatie na een knie- of heupprothese.

Op basis van een zorgvuldige intake bekijk ik welke aanpak voor u het meest geschikt is. Met een ruim assortiment aan technieken bevorder ik uw herstel: functionele trainingen, massagetechnieken …

Manuele therapie

Manuele therapie gebruikt manuele technieken – zoals stretching, manipulaties, specifieke gewrichtsmobilisaties … – om klachten aan het bewegingsapparaat te verhelpen.

Op basis van een nauwkeurige anamnese bepaal ik de onderliggende oorzaak van de klacht.

U krijgt, indien nodig, een thuisprogramma met houdings- en bewegingstips mee.

sportkinesitherapie

Door middel van specifieke training ondersteun ik sporters die opnieuw hun niveau willen bereiken na een letsel of operatie. 

Het risico op herval wordt zo klein mogelijk gehouden en er wordt preventief gewerkt. U kunt bij mij terecht voor:

 • orthopedische revalidatie
 • revalidatie na sportletsels
 • verbeteren van de conditie of/en prestaties
 • sportmassage
 • taping
 

Op basis van een zorgvuldige intake bekijk ik welke aanpak voor u het meest geschikt is. Met een ruim assortiment aan technieken bevorder ik uw herstel: functionele trainingen, massagetechnieken …

Kinesitherapie bij kaakproblemen

Kaakproblemen kunnen verschillende oorzaken hebben en kunnen uw kaakgewricht schade toebrengen. 

Patiënten klagen vaak van pijn en beperkte bewegingsmogelijkheden in de kaak.Kinesitherapie kan u helpen op volgende manieren:

 • uitleg over de oorzaken en het probleem
 • technieken voor pijnvermindering
 • mobiliserende technieken om de bewegingsvrijheid te stimuleren
 

Op basis van een nauwkeurige anamnese bepaal ik de onderliggende oorzaak van de klacht.U krijgt, indien nodig, een thuisprogramma met houdings- en bewegingstips mee.

Neurologische revalidatie

Net zoals patiënten die een beroerte hebben gehad, kunnen patiënten met o.a. een hersenletsel, de ziekte van Parkinson, Multiple Sclerose, Guillain-Barré,… bij ons terecht voor een specifieke begeleiding tijdens hun revalidatie. Neurologische revalidatie heeft als doel het herwinnen van de normale dagelijkse activiteiten van de patiënt. Als kinesitherapeut trachten we dit te bekomen door op verschillende niveaus in te werken op de functies die nodig zijn voor het kunnen uitvoeren van deze activiteiten (bv. stappen, transfers, handfunctie verbeteren,…).

zwangerschapsbegeleiding
U kunt in onze praktijk terecht voor kinesitherapie TIJDENS de zwangerschap (de zgn. prenatale lessen die u begeleiden in uw voorbereiding op de bevalling) en NA de zwangerschap (de zgn. postnatale kinesitherapie waarmee u de spieren die geleden hebben onder/tijdens de zwangerschap terug in vorm kunt krijgen). 
Lymfedrainage volgens de methode Vodder

De lymfeklieren zorgen voor de natuurlijke drainage van vocht in ons lichaam. Op bepaalde momenten – bijvoorbeeld door ziekte, kwetsuur of tijdens de zwangerschap – is het mogelijk dat de vochtafvoer stokt of ondermaats functioneert. Op dit moment is lymfedrainage aangeraden. De methode Vodder is een zachte massagevorm die het lymfestelsel stimuleert. Zo voert het lichaam vocht en afvalstoffen weer doeltreffend af.

Deze methode is aan te raden bij:

 • verstuikingen
 • orgaanklachten
 • stressgerelateerde klachten
 • zwangerschap
 • spierpijn
 • oedeem of zwelling na ongeval of operatie
relaxatie
Shockwave therapie

De indicaties voor shockwave zijn veelzijdig. Zo kan shockwave een meerwaarde bieden bij chronische klachten zoals hielspoor, verkalking in de schouder, tenniselleboog, golfelleboog, achillespeesklachten enz. Maar ook de behandeling van triggerpoints is uit te voeren met shockwave therapie. Shockwave therapie maakt gebruik van schokgolven die gedurende een bepaalde tijdspanne dooreen de te behandelen structuur worden gestuurd. In de praktijk maken we gebruik van radiale shockwave, wat wil zeggen dat de energie over een groot oppervlak wordt verdeeld. Shockwave therapie verlicht pijn, verbetert de doorbloeding en stimuleert genezing.

Heeft u vragen?

Laat het ons weten!

Wij zijn hier om u te helpen en eventuele vragen te beantwoorden! 

Adres

Koerselsesteenweg 88
3580 Beringen

Telefoon
BTW-nummer

BE0566.923.626